Referencer

banner

Sagt om Rikke og om hendesKurser & foredrag


Foredrag Forældremøder

Ulla Hansen, Dagplejeleder Brønshøj/Vanløse, København

“Aldrig har jeg mærket og set så mange aktive forældre til forældremødet i dagplejen som foredraget med Rikke Winckler. Et utroligt enkelt oplæg fyldt med engagement og humor. Og genkendeligt for alle der står med ansvar for små børn. Dagen efter mødet var forældrene allerede i gang med afprøvningen af de nye fif, og de virkede.”

Louise Jeppesen, leder Sct. Georggårdens Vuggestue, Holte

“Rikke Winckler har med humor og alvor inspireret både personale og forældre til at reflektere over forældrerollen og kom med rigtig mange værktøjer til hverdagens små udfordringer med små børn.

Mange forældre er i ugerne efter foredraget kommet ned i vuggestuen og fortalt, at de har prøvet Rikkes fif… Og at det virker!”


Karin Werner Andreasen
Dagplejeleder, Faxe kommune

“Rikke Winckler – der bl.a. har undervist alle vores dagplejere i Babytegn, som en del af Dagplejens sprogarbejde – gjorde os klogere på, hvad der sker og ikke sker på øverste etage hos vores små guldklumper. Det var en oplevelse udover hvad man kunne forvente – med humor, selvironi og en unik tilstedeværelse fik vi en indføring i børnelogikken.

En af forældrene skrev efterfølgende: ”Inspireret og opløftet gik jeg hjem efter at have lyttet til Rikke Wincklers foredrag på Generalforsamlingen. Med humor og ingen løftede pegefingre videregav hun masser af gode fif til en bedre hverdag med færre konflikter med de skønne og (frygteligt) selvstændige små væsener.”


Eva Lykke Paulsen, Pædagogisk Leder, Enighedens børnehus, København

“Jeg vil bare lige vende tilbage og sige tak for en dejlig og inspirerende aften i dit selskab.
Jeg har fået så meget positiv respons at jeg slet ikke kan få armene ned af begejstring.

Både personale og forældre har fået lige præcis det lille hint eller spark bag i til at finde nye veje til at tackle og møde konflikter i hverdagen med ”vores” skønne unger.
Så energien bobler i Enigheden og mange små familier

Så kæmpe tak for dig, din personlighed og jordnærhed, håber at vores veje krydses igen ☺”


Kursus om de 0-3 årige – udtaleser fra tidligere kursister

“Det er et godt og interessant kursus. Det virker mere rigtigt forid Rikke har haft fingrene i virkeligheden. Alle oplæg og øvelser har været spændende og absolut givet indsigt og refleksion.”

“Kurset har været spændende, lærerigt og virkelig positivt. Det, at Rikke selv er pædagog gør,at hun kender vores hverdag. Hele oplægget og øvelserne har været rigtigt gode og spændende. Særligt øvelsen med nærvær var rigtig god.”

“Kurset er godt og lærerigt. Specielt er jeg blevet inspireret af at høre om hjernen og at alt er læring. Jeg har helt klart fået lyst til at få mere ro på mig selv, og blive bedre til at lade børnene komme til.”

“Det var SÅ skønt at kurset KUN handlede om de 0-3 årige. Der var masser af input til at se tingene fra en andne vinkel, og til at gøre hverdagen bedre, mere udviklende og anerkendende, både overfor børn og voksne.”


Bliv bedre til at være i relationer – det siger kursisterne!

“Generelt har dagen givet utrolig god mening, som jeg kan bruge i mit arbejde med de 0-3 åige. Det har været et intenst og super kursus. Rikke er meget nærværende, lyttende, informativ og vildt inspirerende. Kurset er et “must have” for dem der arbejder med de 0-6 årige”.

“Det her kursus er meget bedre end andre kurser om anerkendelse. Der er en god vinkel med anerkendelse og relationer og der er mange gode øvelser. Det er rart, at Rikke har praksis erfaring. Jeg har fået rigtigt meget ud af projektionsøvelsen og ny bevidsthed om at være professionel. Det kan jeg klart bruge i hverdagen”.

“Det er et godt kursus, som jeg vil anbefale at mine kollegaere også kommer på. Nærværsøvelsen gjorde stort indtryk på mig, men også mange af de andre øvelser i løbet af dagen. Rikke er god til at videregive info og sætte ord på tingene, så de er til at forstå!”

“Kurset giver virkelig en god grundforståelse af HVAD anerkendelse er. Jeg glæder mig til at prøve øvelserne af i hverdagen. Rikke er god til at sætte refleksioner i gang, og det var så dejligt at vi var flere afsted fra samme institution.”

“Dagen er spændende og inspirerende. Man får lyst og lejlighed til at se indad og reflektere over situationer. Særligt skyggeøvelsen var fed og øvelsen om at være professionel vil jeg helt sikket tage med videre i min hverdag. Jeg har fået lyst til at være mere afventende overfor børnene, og interessere mig for (på en ny måde), hvad det er de vil opnå eler prøver at udtrykke. Rikke er meget inspirerende i sine oplæg. Der er humor indover, det gør det både sjovt og spændende at høre på”.


Eva Pia Jensen, Souschef, vuggestuen Mariehønen “Kursus om de 0- 3 årige”

“Vi fandt det meget inspirerende den måde du kombinerede det teoretiske med det praktiske. Noget af det der ogsvå var rigtigt godt, var at du selv har været “på gulvet” og derfor kender hverdagen i en daginstitution. Det var godt at du startede med teori, det fik os til at reflektere over det vi rent faktisk arbejder med. Dine emner om tilknytning, kaosangst og læringsrum kan vi tage med os i det daglige arbejde. Vi ser frem til dit kursus om Babytegn.”


Vibeke Sønderbæk, dagplejeleder Rudersdal

“Ved Rudersdal Dagplejes temadag den 5. oktober 2013 havde vi konsulent og foredragsholder Rikke Winckler til et kursus.

Dagplejegruppen består af ca. 40 dagplejere, der alle har været dagplejere i mange år. Bl.a. derfor var det vigtigt for gruppen at undervisningssituationen blev inspirerende og virkelighedsnær. Rikke Winckler formår at skabe en atmosfære, hvor alle kan se sig selv i de situationer, som der bruges i eksemplerne.

Rikkes oplæg omhandlede det at være anerkendende, også i en, til tider, travl hverdag, at være rummelig og have respekt for forskelligheder. Oplægget var en blanding af både undervisning og gruppearbejde, hvilket alle dagplejere var meget glade for. Det gav en god mulighed for at reflektere på Rikkes oplæg og skabte en livlig debat i de forskellige grupper.

Rikke er meget autentisk i sin måde at undervise på og bruger meget sin store erfaring med arbejdet med børn.”


Insititutionsleder Rikke Skovhøj

“Jeg og flere af mine ansatte har nu igennem 3 1/2 års tid fulgt adskillige kurser hos Rikke. Det har været kurser om babytegn, anerkendende pædagogik, skæld ud, skyggekursus samt længere supervisions- og coachingforløb. Rikke er en yderst inspirerende underviser. Hun er god til at formidle stoffet letforståeligt og med eksempler fra en hverdag, vi kan genkende. Vi har gentagne gange brugt Rikkes teleoplæg som undervisningsmateriale til studerende i huset og på personalemøder, da hun formår at gøre det håndgribeligt samtidig med at det emmer af faglighed.

Jeg og mine kollegaer inspireres fortsat!

Jeg har som leder deltaget i et 6 måneders coachingforløb under Rikkes efteruddannelse til Skyggecoach. Det var i den grad udviklende for mig og har inspireret mig til yderligere fordybning i skyggearbejdet, som redskab til at arbejde videre med at blive den leder jeg drømmer om.

Med håbet om at inspirere andre til at følge Rikkes undervisning.”

Rikke Skovhøj, institutionsleder, børnehuset Trip, trap, Træsko


Leder efter en pædagogisk dag om Relationer

“Vi har været tilfredse med vores pædagogiske dag sammen med dig. Folk følte sig trygge og beriget. De oplevede, at oplæggene og øvelserne var relevante, og gav mening. Vi oplevede at du talte i et sprog der var genkendeligt og forståeligt. Og de fleste iførte sig deres “professionelle kappe” da de trådte ind af lågen den efterfølgende mandag.”


Varinka Boseman Behrakis, Tale-Hørekonsuent Faxe kommune

“Rikke Winckler formår at tale om Babytegn på en sådan måde, at emnet bliver tilgængeligt og relevant for publikum. Hun formidler udfra evidensbaseret forskning og personlige erfaringer – og med et glimt i øjet. Rikke argumenterer, informerer og synliggør Babytegns enkelte anvendelse indendøre såvel som ude i naturen.”


Dorte Hollbaum-Hansen, Udvikilngskonsulent på familieskolen

“Rikke Winckler i flere år været et fast indslag på Familieskolens foredragsprogram, fordi hun er super kompetent, fagligt velfunderet og hendes inspirerende facon med humor, vid og bid trækker fulde huse hver gang.
Rikke er meget nærværende og anerkendende i sin tilgang og deltagerne melder positivt tilbage om at føle en stor forståelse både for deres egne og børnenes reaktionsmønstre og de oplever at få konkrete værktøjer med hjem, der får dagligdagen til at glide lettere.
Jeg giver Rikke Winckler mine varmeste anbefalinger og håber hendes guldkorn bliver spredt vidt omkring.”


Charlotte Schmidt Jensen, Leder Allerød kommune

“Jeg har oplevet Rikke ved flere lejeligheder og det er altid givtigt og udviklende. Rikke formå med sine anerkendende tilgang, at skabe tryghed sådan at man ikke oplever spørge dumt eller sige noget forkert. Men sine reflekterende spørgsmål og dialog har Rikke både fokus på børn og voksne. Med sin dialogform er man ikke nervøs for at være såbar, men Rikke viser forståelse og anerkendelse i sin kommunikation sådan at ingen følelser eller oplevelser er forkerte.”


Deltagere fra “Derfor Lyver Du om Anerkendelse” siger:

Jeg synes, at det har været en god og inspirerende dag, jeg meget gerne vil anbefale. Rikke er god og inspirerende, sætter nye tanker. Jeg er nu opmærksom på at jeg vil være mere anerkendende og skælde mindre ud, og jeg ved hvordan jeg skal gøre.”

“Rikke bruger “menneske-ord”, der bringer anerkendelse ned i praksis, og det er tydeligt, at hun selv har prøvet at arbejde med det her som pædgog. Hun kender vores hverdag. Jeg har fået mange konkrete øvelser jeg kan bruge når jeg kommer tilbage. Rikke er god til at formidle.”

“Rikke er oprigtig og ærlig, både når hun underviser og deler sine egne eksempler. Hun sætter godt perspektiv på at det anerkendende handler om at kende sin egen grundkerne, og at det egentlig er her arbejdet ligger. Hun viser vejen”.


Camilla, dagplejer Skive Kommune, om Babytegn

“Først i oktober var ca. 100 dagplejere fra Skive kommune på weekendkursus, her var et af emnerne babytegn. Det var Rikke Winckler, som underviste os. Det gjorde hun på en så levende og spændende måde, at jeg fik rigtig meget lyst til at gå i gang med at praktisere Babytegn.

Vi blev opfordret til at gå hjem og bruge tegnene i hverdagen. Jeg vendte det en del i mit hoved, tænkte meget over hvordan jeg skulle komme i gang. Jeg kom frem til, at jeg ville starte med to tegn, nemlig tegnet for mad og tegnet for tørstig. Da vi havde brugt dem i en god uges tid, tog vi endnu to tegn i brug, nemlig tegnet for sut og tegnet for sove. Vi har så løbende bygget flere tegn på siden, men har det også sådan, at det skal komme stille og roligt, så ikke det bliver alt for mange tegn oven i hinanden.

I begyndelsen var det lidt svært at huske og gøre tegnene. Men nu er det bare noget som falder helt naturligt. Jeg oplevede noget sjovt, da vi gik i gang med tegnene, jeg har en pige på godt 2 ½ år, som har et rigtig godt sprog. Hun begyndte simpelthen at lære de mindre børn tegnene. Når vi sad ved bordet lavede hun f.eks. tegnet for mad, og sagde så til de mindre børn, det betyder mad, kan i huske det hva ? Synes det var så godt.

Jeg husker også tydeligt den første gang, et af børnene brugte tegn. Det var den mindste på ca. et år, hun var lige vågnet af middagssøvnen, og var noget utilfreds. Jeg tænkte, du har da sovet rigtig godt og du har sutten og du har ikke lavet i bleen du er ikke varm. Så jeg siger, hvad er der da lige med dig, og wupti kom tegnet for at hun var tørstig, jeg siger: er du tørstig? og hun nikker. Jeg sprang om for at finde vand og kunne slet ikke få armene ned igen.

Jeg er fuldstændig sikker på, at jeg altid vil bruge tegn, synes det er fantastisk, at børnene kan fortælle, hvad det er de gerne vil. Det er et fantastisk redskab.”


Ellen Andersen, dagplejeleder Skive Kommune, om Babytegn

“250 dagplejere i Skive Kommune var i enten oktober eller november (2012) på weekendkursus, hvor emnet fredag aften var: Babytegn.

Rikke kom med et spændende og meget inspirerende oplæg og hun formåede at fastholde alle, selv om det var en fredag aften.

Der var stor begejstring for emnet og mange vil gerne i gang i deres børnegruppe. Oplægget var så konkret og enkelt fremført, at ingen var utrygge ved at gå hjem og i gang med Babytegn.

Rikke er meget levende og spændende at høre, det er hun bl.a. fordi hun bruger sine erfaringer fra det praktiske arbejde med børn og babytegn.

Hvis I har planer om at arbejde med babytegn i jeres kommune, kan jeg kun anbefale Rikke som igangsætter og vejleder.”


Dorte Holbaum-Hansen, Udviklingskonsulent www.familieskolen.dk

“Er lige kommet hjem fra det mest fantastiske foredrag, jeg længe har hørt. ‘Hvis ikke skæld ud, hvad så?’ Jeg arrangerer og oplever rigtigt mange gode foredrag, men det er sjældent, jeg selv bliver SÅ inspireret. Det gav i den grad anledning til refleksion, var humoristisk, konkret handlingsanvisende og dejligt fri for løftede pegefingre. Alle forældre burde få mulighed for at høre det. Og lærere og pædagoger med for den sags skyld. Tak til Rikke.”


Lene Eriksen om Pædagogisk Skyggekursus (bliv bedre til at være i relationer)

“Skyggearbejdet kan jeg i høj grad bruge i forældresamarbejdet og i forhold til børnene, og sikkert også til at blive en bedre kollega. Og selvom jeg er ellers er meget rummelig opdagede jeg også hvor dømmende jeg kan være. Det er meget godt at blive mindet, så jeg igen kan arbejde med det. Jeg har desuden erfaret andre egenskaber, jeg måske ikke er så vild med hos mig selv, men det giver også rigtig god mening. Absolut et fantastisk værktøj at få til sin pædagogiske hverdag.”


Nina Sørensen, daglig leder København om Anerkendende Pædagogik

“Det gode var, at kurset blir “talt” helt nede på jorden, så alle kan være med. Der var god vekselvirkning mellem øvelser og oplæg. Specielt øvelserne er meget givende og inddrager alle.”


Sara Madsen, Pædagog København om Anerkendende Pædagogik

“Det, der var særligt ved kurset var, at det var så praksisbaseret. At Rikke taler samme sprog som os, og at man kan gå direkte hjem og bruge det bagefter. Det var super med øvelserne og plads til selvrefleksion.”


Gitte Rasmussen, Pædagogisk Dag Anerkendende Pædagogik

“Vi var meget åbne overfor hinanden. Vi gik meget i dybden og fik åbnet op for hvad vi kan gøre bedre både for os selv og for de mennesker vi omgåes. En helt igennem super dejlig oplevelse og god inspiration til fremtiden.”


Yvonne Bech, pædagog København, om Anerkendende Pædagogik

“Det var rigtig godt at få en bedre indgangsvinkel til hvad anerkendende pædagogik er. Det fik mig til at tænke over mit arbejde med børnene i dagligdagen på en helt ny måde. Kurset var en god blanding af øvelser og oplæg.”

Susanne, Dorthe og Karina, PAU studerende Randers, om teleundervisning

“Det var en spændende og god måde at blive undervist på via Skype. Vi havde en god dialog om Babytegn og der var mulighed for at stille spørgsmål. Vi kan klart anbefale det som klasse undervisning, så der er endnu flere der kan lære om Babytegn.”


Sette Damsgaard, områdeleder Dagplejen i Thisted

“Vi var rigtigt glade for Rikkes oplæg i babytegn til vores forældremøde i dagplejen. Rikke er meget levende og engageret, brænder for sin faglighed, hvilket er herligt, især i formidliingen. Det var rigtigt godt med de mange eksempler fra hverdagen samt tiden til at stille spørgsmål. Vores dagplejere var rigtig “høje” bagefter og vi drøfter videre, om vi skal have et kursus til næste år.”


Karin Weitermeyer, Souschef Vuggestuen Amerikavej, København

“Vi er en personalegruppe på 35 personaler, som var delte i vores opfattelse af Babytegn. Nogen var meget tændte, og var begyndt at praktisere det på deres stue, nogen brugte det lidt, nogen var meget skeptiske og var ikke sikre på, at det var noget for dem. Så Rikke stod overfor en meget blandet gruppe med forskellige forventninger.

Da dagen sluttede var begejstringen stor hos alle personaler, selv dem der var skeptiske. Personalegruppen besluttede, at alle ville arbejde videre med det i praksis. En meget spændende og oplevelsesrig dag. Rikke gør det virkelig levende med en vekselsvirkning af teori, gruppearbejde og film indslag. Rikke formår at inddrage personalegruppen, så alle har mulighed for at ytre sig. For til sidst at få afstemt forventinger så det er appetitligt og lige til at overskue at gå ud på gulvet og praktiserer. Dejlig lærerig dag. Tak for det!”


Annette Larsen, København om ‘Derfor Lyver du Om Anerkendelse’

“Jeg fik genopfrisket og sat nye vinkler på en problematik og udfordring, som jeg synes er vigtig for mig selv, og min relationer til andre. I forhold til anerkendelse. Jeg fik nogle konkrete øvelser som jeg kan bruge bagefter. Det er et meget givende kursus, som også kræver en vis form for åbenhed. Rikke er god til at formidle, og så bruger hun ‘menneske-ord’, der bringer anerkendelse ned i praksis.”


Rikke Nelander, Hillerød om ‘Derfor Lyver du Om Anerkendelse’

“Nu skal der bestemt ske noget på arbejdet! Børnene skal have det ‘bedre’, og anerkendes mere. HVER DAG! Jeg synes, at jeg fik mange nye indsigter i løbet af kursusdagen, og det var faktisk mere personligt end jeg havde regnet med. Selvom jeg synes, at det var lidt hårdt, synes jeg, at alle der arbejder med andre mennesker burde have mindst 1 kursus med Rikke. Hun er dygtig og behagelig. Ja bare rigtig god.”


Dorthe Rasmussen, Egedal om ‘Pædagogisk Skyggekursus’

“Jeg kan bruge skyggearbejdet i min pædagogiske hverdag til at være opmærksom på ’gode’ og ’dårlige’ sider og følelser. Både hos børn og voksne. Vi indeholder mere end vi tror, og jeg fik absolut mest ud af at kigge på, at de ’dårlige’ sider ikke behøver være så dårlige endda.”

Karen Nørgaard Sørensen, Dagskursus Anerkendende Pædagogik

“Det bedste var, at jeg blev nød til at tænke mig godt om. At jeg oplevede at blive lyttet til og at jeg lærte selv at lytte oprigtigt og uden forbehold. Lytteøvelserne og visualiseringsøvelsen var svære men også rigtigt gode, da jeg ’måtte sidde på min tunge’. Samtidig overraskede nogle af mine svar mig på en positiv måde. Jeg var rigtigt glad for praksis eksempler. Jeg kunne godt bruge mere tid, og jeg har fået rigtigt mange gode redskaber med mig til at blive mere anerkendende”


Karin Madsen, Leder Samsø Børnehus, Anerkendende Pædagogik (P-dag)

“Jeg synes, at dagen var godt tilrettelagt. Rikke er god til at gøre det spændende og det var godt med de mange øvelser fremfor, at alt bare er teoretisk. Jeg har virkelig fået nogle brugbare redskaber med mig. Jeg var rigtig overrasket over det gode resultat af visualiseringsøvelsen, den gav mig noget rigtigt godt at arbejde videre med. Dejligt at prøve nogle nye øvelser der skaber forandring.”


Marie Gøtche-Rasmussen, Pædagog København Om Anerkendende Pædagogik som Teleklasse foredrag

“Det var slet ikke så mystisk som det lyder til! Teleforedrag er en enkel og lærerig måde at være til foredrag på. Du sætter eller ligger dig godt til rette, i sengen, sofaen eller lænestolen og får en times inspiration, lige hjem i stuen. Det kan virke underligt at logge på men lige så snart at Rikke byder velkommen, så virker det som et ganske almindeligt foredrag. Rikke er super god til formidle og får, med mange eksempler, øvelser og brugbare tips, pointerne frem og får sat gang i mange overvejelser.

Tak for i aften – jeg håber at du vil holde flere teleforedrag, for det her var en fornøjelse at være med på.”


Mette Erebo, Pædagog København Om Anerkendende Pædagogik som Teleklasse foredrag

“Har lige været med på min første tele klasse og var meget spændt på hvordan det ville foregå. Det var meget nemt at blive koblet på, og så var det bare at læne sig godt tilbage med pen og papir! Det levede fuldt op til mine forventninger om at blive inspireret til at tænke nye tanker om anerkendelse og “gen-opdage” nogle der lå lidt længee væk. Selvom begrebet jo ikke er nyt så kan jeg jo altid få en ny vinkel på det! -tænk at få det siddende hjemme hos mig selv med fødderne oppe og en god kop kaffe. Glæder mig til job i morgen, hvor jeg skal have speciel fokus på ikke at starte sætninger med nej når det kan undgåes!”

S. Holse, Frederiksberg om Pædagogisk Skyggekursus 3 timer

“Det, der var særligt godt ved kurset var, at det blev gjort ‘let forståeligt’, og der var plads til diskussion. Jeg fik allermest ud af, at det ikke er underligt, at jeg kan have nogle bestemte følelser eller irritationer omkring et barn. Det nye jeg fik lært er, at jeg selv rummer alle følelserne, også selvom det kan være svært at forstå. Jeg vil klart anbefale kurset til andre.”

Gitte Fjordbak, leder Børnehaven Pileby

“Tusinde tak for dit oplæg på vores pædagogiske dag. Vi var helt høje bagefter, og du skal have stor ros for både det faglige indhold, dagens tilrettelæggelse og din måde at ’servere’ det hele på. Vi er alle blevet opmærksomme på skyggesider, og det bidrager til både grin og refleksion. Men også den aktive lytning og vores grundlag for anerkendende samarbejde fylder meget i vores dagligdag nu. Du er en meget inspirerende kursusholder, det er tydeligt at du brænder for dit fag og stoffet får en lethed, fordi du bidrager med mange og egne eksempler. Vi følte os i gode hænder i dit program og du havde en god fornemmelse af, hvilke metoder og øvelser vi som gruppe, og hver især, kunne have glæde af. Vi vil meget gerne se dig igen og vi håber, du får rigtigt travlt, så mange flere får glæde af det du kan.”


Kirsten Thomsen, leder Lindevang Vuggestue Frederiksberg, Pædagogisk Skyggekursus

“Det var et meget nærværende kursus, som jeg fik meget ud af. Det nye jeg fik lært i dag var, hvor vigtigt ’skyggearbejdet’ er for at arbejde med anerkendelse. Jeg vil gerne anbefale kurset til de andre ledere i mit netværk, og iøvrigt. Det ville også være fint med et opfølgende kursus.”


Tove A. Nielsen, Dagplejeleder, Haderslev kommune

“Der var mødt rigtigt mange forældre og dagplejere op til at høre oplægget om Babytegn og Anerkendelse. Rikke formidler stoffet på en levende og humoristisk måde, så folk gik derfra med en god fornemmelse og havde fået ny viden.”

David Eichert, Vuggesteuen Elmegården, Om Pædagisk Skyggekursus

“Godt flow i gennemgangen af materialet, uden tørhed. Energisk og levende. Rikke kommer rigtig godt ud til sit ‘publikum’. Det, jeg fik mest ud af på kurset, var at få kigget på og få redskaber til at vende mine ‘fordomme’ overfor andre. Og kunne bruge det på en positiv måde overfor mig selv.”


Lone Nilsson, leder Lilleborg Børnehave

“Vi havde fornøjelsen en pædagogisk dag i Anerkendende Pædagogik. Vi fik masser af inspiration til at tænke anerkendelsen ind i hverdagen. Selvom vi allerede er anerkendende fik vi endnu mere indblik i, hvordan vi kan få det anerkendende til at træde mere frem i vores dagligdag. Kurset var fint afvekslende mellem teori og praktiske opgaver, krydret med en masse eksempler vi alle kunne nikke genkendende til samt en god portion humor, så vores dag fløj afsted. Vi gik alle hjem med noget vi kunne bygge videre på. Et kursus vi vil anbefale. Hilsen Personalet i Lilleborg Børnehave.”


Pernille Pontoppidan, Pædagog, børnehuset Frødalen, Hillerød

“Kære Rikke,
jeg vil bare sige TAK for en super inspirerende dag igår(onsdag).Jeg var på dit kursus i babytegn.Jeg blev i så godt humør og fuld af lyst til at prøve det af,rigtig godt for arbejdeglæden idag;o).
Så børnene er blevet stopfodret med tegn – jeg tror dog ,jeg må følge dit råd og begrændse det lidt – de så lidt forvirret ud,da jeg gik igang med fagter for mad,drikke,vaske hænder,kat,scooter og flyvemaskine;o)))
Men tak for din dejlige måde at være på,støtten i at det er ok at fejle og for masser af fantastiske eksempler.
Kærlig hilsen
Pernille”


Louise Arvesen, pædagog Kastanjen i København om ‘Anerkendende Pædagogik’

“Rikke er en inspirerende underviser. Det er godt med eksempler fra dagligdagen i insitututioner, og jeg fik mange anvendelige redskaber til praksis. Noget af det bedste ved kurset var virkelig de mange praktiske eksempler og mange ideer og forslag til, hvad man kan gøre i de forskellige situationer.”


Helle Thomasen, pædagog, Hyrdehøj i Roskilde om ‘Anerkendende Pædagogik’

“Rikke er dygtig og god til at formidle Anerkendendelse. Der var god vekslen mellem teori og praksis, oplæg og øvelser. Jeg fik et dybere kendskab til anerkendelse, og jeg vil helt klart anbefale kurset til andre. Kurset måtte godt have varet flere dage! Rikke er sjov, professionel og dygtig.”


Christina Seidel, Pædagogisk Konsulent, Egedal kommune om Babytegn

“Vi har indtil videre haft Rikke i vores kursuskatalog 2 gange med tilbud til vores dagplejere og vuggestuepersonale om 3 timers mini kursus i babytegn, med stor succes. Kurset har givet personalet en indgang til en mere inkluderende hverdag med det 0-3 årige barn, da Rikkes passion for den anerkendende pædagogik og inddragelse af barnet i eget liv, ikke kun giver personalet et stykke pædagog fagligt værktøj (babytegn), men også ny energi og nye faglige input.
Rikke er en meget engageret fortæller og inddrager egne erfaringer i hendes oplæg, hvilket gør oplægget meget levende og nærværende for deltagerne.”


Kirsten Johansen, leder Børnehuset Bakkebo, Åbenrå om 3 timers minikursus i Babytegn

“Rikke er en meget dygtig formidler. Kurset var velforberedt, vi fik alle en lærebog, som Rikke gennemgik i løbet af de 3 timer. Rikke er inde i stoffet, er en behagelig person med et farverigt og levende sprog, har selv stor erfaring som pædagog med 0-3årige, hvilket gjorde aftenen yderligere interessant og vedkommende. Vores appetit på Babytegn blev ikke kun vækket, vi blev alle i Bakkebo enige om at Babytegn var en nødvendighed og et godt redskab til at forstå det enkelte barn. Vi kan varmt anbefale dette minikursus.”


Birgit Fastrup, leder Ørnhøj Børnhave om Pædagogens Skygge

“Jeg er blevet bevidst om hvorfor jeg tiltrækkes/frastødes af andres personlighed og så har jeg fået en større forståelse af mit personale generelt, da der kom mange positive tilbagemeldinger i løbet af selve kursusdagen. Vi er blevet mere nysgerrige på hinanden og vi er blevet bedre til at spørge ind til det de andre gør og ril at reflektere.”


Lise Ahlmann, forfatter

“Rikke og jeg har gennem de sidste år været hinandens sparringspartner på vores forskellige projekter. Det er altid givtigt at drøfte forskellige problemstillinger med Rikke, hun er god til at fange det centrale i samtalen. Rikke er meget stærk i sine overbevisninger og værdier, hendes hjerte banker for de helt små børn, og for de voksne der arbejder med dem. Rikke er meget inspirerende.”

Merete Lorentsen, Pædagogisk Konsulent, Randers Kommune

“Rikke er en fantastisk formidler, der med sin faglighed på området og sit engagement omkring brugen af babytegn, er i stand til at holde sine medhøre fanget i over 2 timer. Rikke formår at knytte sin faglige viden op på et utal af eksempler, som gør det levende og nærværende for dem der lytter. Eksemplerne gør, at det er let at relatere det til sin egen pædagogiske praksis i vuggestuen og der blev skabt stor lyst til at arbejde med babytegn. Babytegn er et fantastisk sprog og relationsværktøj for den voksne og støtter i den grad op omkring den relations og ressourceorienterede pædagogik, som i dette tilfælde sikre de mindste børn.
Babytegn er helt sikkert med, til at sikre en tidlig sprogtilegnelse og at barnet bliver set og forstået.”

Vibeke Manniche, børnelæge, forfatter, phd.

“Rikke er en erfaren og passioneret bruger af babytegn. Hendes store engagement i børn og pædagogik gør, at hun har en meget psykologisk og samtidig praktisk tilgang til babytegn. Rikke er en stor fortaler for, at babytegn bliver brugt til at se og anerkende børnene, hvilket jeg kun kan bifalde. Den viden og indsigt Rikke har i babytegn og anerkendelse er et hjerte-projekt for hende at formidle på kurser og foredrag. Danske børn har brug for babytegn. Danske forældre har brug for Rikke!”


Hanne Klidsbjer Pedersen, børnehaven “Ørnhøj”

“Pædagogens Skygge” har givet så mange idéer til, hvordan man kan tackle børn, forældre og kollegaer. Rikke er en humoristisk og positiv underviser, og hun er god til at vende det negative til noget positivt.”

Kirsten Pedersen, “Troldemosen”, Herlev

“Det er tydeligt at Rikke selv er pædagog og vant til at arbejde i institution, og dermed ved at pædagoger er vant til at bevæge sig mere! Rikkes undervisningsform er en god blanding af oplæg og opgaver. Rikke er rigtig god til at formidle budskabet. Babytegnskurset har givet mig en gejst og inspiration til at gå tilbage til min arbejdsplads og få inspireret mine kollegaer.”